Tutoriale

Włączanie/wyłączanie widoczności sumy ocen dla studentów

Włączanie/wyłączanie widoczności sumy ocen dla studentów

Wyłączenie widoczności sumy ocen z całego kursu dla studentów to przydatna opcja kiedy chcesz pokazać studentom końcową ocenę z zajęć dopiero na zakończenie semestru, a nie w trakcie jego trwania.

Domyślnie suma ocen jest widoczna. Aby ją ukryć, wejdź do dziennika ocen i w prawym górnym rogu strony Włącz tryb edycji dla dziennika ocen.

Włączony tryb edycji dla dziennika ocen będzie łatwy do zaobserwowania, ponieważ pojawią się dodatkowe ikonki dla ustawień poszczególnych pozycji w dzienniku. Kliknij w koło zębate przy nazwie kursu.

W oknie zaznacz pole Ukryte.

 

Możesz także ustawić, aby suma ocen była ukryta do konkretnej daty. Kliknij na Pokaż więcej i aktywuj ustawianie daty, klikając na Włącz, a następnie ustaw datę, do której oceny mają pozostać niewidoczne dla studentów.